OVER MIJ

Hoe was het?

Na het overlijden van mijn man, met wie ik onze thuiszorgorganisatie samen runde, stond ik er alleen voor. Met twee kinderen van 15 en 17 jaar nog thuis, had ik het idee dat ik geen andere keuze had dan heel hard te werken. Tot overmaat van ramp gebeurde 3 maanden later, het onvoorstelbare: mijn jongste broertje beëindigde zijn leven. Dit nadat ruim 10 jaar eerder mijn oudere zus dit ook al gedaan had.

Hard werken, behulpzaam zijn en mijn gevoelens niet tonen werden van huis-uit gewaardeerd. Ik kon daardoor hard zijn voor mijzelf en stelde ook strenge eisen aan anderen.
Ik was zo bezig om de ander te helpen dat ik mijzelf vergat en daardoor overbelast en uitgeput raakte.

Ik wilde alles het liefst direct oplossen en afhandelen en ik zei vrijwel nooit “nee”.

Daarnaast deed ik mijn best om er voor mijn kinderen te zijn, wat vaak maar net lukte of soms niet lukte, net als voor mijn partner, mijn vrienden en familie.

Ik kreeg steeds meer een opgejaagd gevoel en kon mij niet meer echt ontspannen, laat staan genieten.

Uitgeput besefte ik mij dat ik zo niet langer wilde leven en ook zo niet langer wilde werken in de zorg.

Hoe is het nu?

Ik begon mij af te vragen: Wat wil ik? Waar verlang ik naar? Wat gun ik mijzelf? Het belangrijkste was dat ik met meer rust en vanuit ontspanning mijn werk wilde doen en weer wilde genieten van het leven. Wat had ik nodig zou hebben om dat voor elkaar te krijgen?

Ik ben allereerst een personeelsmanager en een planningsondersteuner aan gaan nemen. Vanaf dat moment was het alsof ik weer adem kon halen. Ik leerde meer gestructureerd te werken en begon meer “nee” te zeggen. Ik ging steeds meer delegeren en hoefde niet meer alles voor anderen op te lossen.

Het belangrijkste was dat ik de dag begon met aandacht aan mijzelf te besteden, door te mediteren en yoga of andere oefeningen te doen die mijn lichaam wakker maken. Het lukte steeds beter om feedback te geven, mijn gevoelens uit te spreken en mij kwetsbaar op te stellen waardoor er oprechter contact was tussen anderen en mij.

Gaandeweg begon ik meer rust en ontspanning te ervaren in mijn werk en kreeg ik er weer plezier in. Ik begon ook tijd te krijgen waarbij ik niet hoefde te werken en leuke dingen kon doen of niets hoefde te doen en ja, zelfs een boek kon lezen.

 

Als je mij echt zou kennen dan zou je weten dat ik….

Van de natuur hou en een heerlijk huisje in het bos heb waar ik helemaal tot rust kom. Een ideale plek ook om mijn cliënten te ontvangen met de mogelijkheid het bos in te gaan.

Elke vrijdag naar salsa les ga en daar erg blij van word.

Dat ik moeilijkheden niet uit de weg ga. Ik ben ervan overtuigd dat alle moeilijkheden die we op ons pad krijgen, kansen zijn om te groeien.

De tijd neem die nodig is om jou te helpen omdat ik sta voor zorgvuldigheid en kwaliteit.

Verpleegkundige ben geworden om zinvol bezig te zijn en dat ik nog steeds blij word van het van betekenis mogen zijn voor anderen.

18 jaar in Suriname gewoond heb en daar mijn thuiszorgorganisatie van het begin af aan heb opgezet en gerund.
Vreselijk veel van het binnenland van Suriname hou omdat ik daar helemaal tot rust kom, mij verbonden voel met de natuur en de mensen daar.

Heb gewerkt met mensen met allerlei culturele achtergronden en hun eigen tradities, gewoonten en ideeën mogen ervaren, waardoor ik een open mind heb.

Mijn visie

“Het wonder van het leven is dat het altijd gericht is om jou gelukkig te maken”

Als ik iets geleerd heb is het wel dat hard zijn voor mezelf leidt tot uitputting, afgesloten zijn en mij ongelukkig voelen.

De grote kunst is om heel vriendelijk bij de pijn of moeilijkheid van jezelf en/of van de ander te blijven. Het is veel makkelijker om deze uit de weg te gaan door erover heen te stappen, erover heen te praten, naar snacken, alcohol, Netflix of iets dergelijks te grijpen of het op te moeten lossen.

Door er juist bij te blijven voelen we ons ongemakkelijk in eerste instantie, soms wordt de pijn zelfs heftiger; dit is precies de reden dat we het liever uit de weg gaan. Door er heel liefdevol bij te blijven en jezelf te steunen kan het oplossen en transformeren naar bijvoorbeeld rust, vreugde, verbinding, humor, vrijheid en kracht.

Dit is het wonder van het leven, dat er altijd op gericht is om te helen.

 

“Jouw grootste talenten zijn: het goede zien in de mens; het geen oordeel hebben en het zoeken naar de bron van iemands handelen.

Dit zeggen anderen over mij:

Frouwke Ipema
Praktijk voor Gezondheidsbevordering van Mens en Organisatie

Jij kunt goed luisteren. Hebt een zekere mate van lichtheid in je en over je die uitnodigend is voor de ander om in contact met zijn/haar eigen binnenkant te komen. Je hebt weet van de schaduwkanten van de mens, van jezelf en van de ander. Je weet van aanpakken, indien nodig in actie te komen. Je weet ook van ’in stilte zijn’ met wat er is en maar even wachten met ‘aanpakken’. Je kunt je dus afstemmen op de ander, zonder verlies van eigenheid/autonomie.
Je hebt veel levenservaring en veel meegemaakt op het gebied van leven en dood. Je hebt mij meegenomen in een diep proces toen jij afscheid moest nemen van je grote liefde. Daarin heb ik grote innerlijke kracht en liefde in jouw ervaren, alsook het vermogen om hulp te vragen en te handelen! Je kent het fenomeen ‘geweld’ en heb laten zien dat je hiermee om kunt gaan.

Irene Zwinkels
VANAV

Jij stapt heel gemakkelijk en op een zachte manier in contact. Maakt niet uit of het een praatje is met een vreemde of met iemand uit jouw inner circle. De verbinding die jij maakt is open en onderzoekend. Je verwacht niets terug en geniet van het moment. Voor mij is dat bijzonder prettig. Ik voel me daardoor veilig bij jou.

Jij bent de meest ‘behendige salto’s draaier’ die ik ken. Je bent steeds in staat om op te veren en boven jezelf uit te stijgen en daar een oplossing te vinden voor pijn, problemen en vragen waarmee jij te maken hebt. Je kunt jouw ideeën overstijgen. Dat vind ik erg inspirerend. Naast deze lenigheid heb je een degelijke Nederlandse inborst. Hiermee weet je jouw plannen uiteen te zetten.

Verder vind ik dat je veel ruimte hebt voor de ander (!!) heel veel. Je gelooft in ontwikkeling van en bij iedereen.

Je gelooft in een betere wereld, een voelende wereld.

Mathilde van Mil
Praktijk voor dieptepsychologie en gezondheidsbevordering

Jij kan echt aanwezig zijn! Met je aandacht omhul je als het ware de ander, je kan heel goed luisteren en vragen stellen, daardoor help je de ander zichzelf te zijn (worden).
Je bezit lichtheid, enthousiasme, humor, liefde en doorzettingsvermogen, moed en je hebt het vermogen echt te ‘willen weten’.
Je durft jezelf te zijn en te laten zien wie je bent in je kracht én je kwetsbaarheid.
Door je vermogen om aanwezig te zijn en contact te maken voelt de ander zich gehoord en gezien, en kan daardoor met jou zijn/haar proces aangaan. Verder heb je kennis en ervaring van menselijke processen, de menselijke biografie en helingsprocessen!
Ik heb jouw passie en enthousiasme vaak ervaren als het gaat over mensen, ontwikkeling zowel uiterlijk (bijvoorbeeld bij ziekte en gebrek) als bij innerlijke processen. Een gezonde nieuwsgierigheid naar wat er omgaat in mensen. Maar ook je passie voor spiritualiteit; je wilt weten, durft het onbekende te onderzoeken.

Christin Alspeer
Academie voor Coaching & Counselling Suriname

Je bent “natuurlijk” nieuwsgierig en neem je geen genoegen met een afwijkend antwoord. Ook al reageer je niet meteen, ga je toch erover nadenken om een modus te bedenken jou je jouw diensten kunt aanbieden om de ander te helpen inzicht te krijgen om verder te gaan.Wat mij is opgevallen is dat je een mensenwerker bent, je geeft niet op om anderen te helpen zichzelf te transformeren.
Je blinkt uit door zaken te structureren en te ordenen en tegelijkertijd ben je bewuster geworden dat je jezelf ook ruimte geef om op adem te komen.
Je 3 talenten die mij opgevallen zijn, zijn:
– Doorzettingsvermogen
– Inlevingsvermogen, heel warm ben je
– Oog hebben voor diversiteit
Je kunt jezelf verplaatsen in de ander, ongeacht wie het is. Je bent in staat om met ieder doelgroep te werken. Je bent in staat systemisch te werken binnen een diversiteit aan cultuur zonder de ander te willen veranderen. Jij maakt geen onderscheid en je bent ook niet cultuur gebonden. Je bent een prachtmens en het uitkomen voor wie bent en het handelen vanuit authenticiteit. Ik heb je als heel prettig ervaren en het grensoverschrijdend denken en handelen en dicht bij je zelf blijven is wat mensen ervaren en dat is een dubbele kwaliteit waar niet een ieder over beschikt.

Joan Bieger
Praktijk Bieger

Je hebt zowel zachte kwaliteiten (in het spiegelen van zijn/liefde/rust/compassie) als dat je een onwijs powerhouse bent met een mooi eigen bedrijf (leiderschapskwaliteiten). Dat vind ik super inspirerend! En zie ik niet zo vaak in mijn omgeving.
En je hebt veel life events mee gemaakt, ik denk ook met rouw en overgangen en life events, daar ga jij buitengewoon krachtig mee om. En ben je in staat gebleven toch licht in het leven te staan. Dat bewonder ik. En kan je denk ik ook heel veel mensen bij helpen.
Je hebt, naast de compassie ook iets heel lichts, het voelt nooit ‘zwaar’ bij jou, ik word ook nooit moe van jou, haha. Omdat er ook een lichtheid, vrolijkheid in jou zit, die ik heel fijn vindt. Geen slachtofferschap maar mogelijkheden.
Jeetje wat ben je eigenlijk een ontzettend mooi en uniek iemand.

Bianca Kroonenberg 
Participatiemakelaar stg. Dock

Volgens mij is jouw passie mensen te laten handelen vanuit liefde, liefde voor zichzelf, voor de ander en voor dat wat ze doen of misschien
juiste laten. Je bent voor betekenis voor anderen door een luisterend oor te bieden en door te luisteren zonder oordelen. Je hebt het vermogen om vanuit de ander te kijken zonder er een oordeel aan te hangen. Maar wel om te onderzoeken waar het vandaan komt, zodat de ander hetgeen kan gaan accepteren.
Jouw grootste talenten zijn:
1. Het goede zien in de mens
2. Het hebben van geen oordeel
3. het zoeken naar de bron van iemands handelen

Je onderscheidt je door jouw levenservaring. Jouw positieve rustige uitstraling en het vermogen je te kunnen inleveren in. Anderen maakt dat mensen graag bij jou in de buurt zijn.

Nancy Bickes

Jouw passie is volgens mij altijd vanuit echte kwaliteit en inspiratie zorg leveren.
Je geeft mensen echte aandacht, oordeelt niet en kan overstijgend naar een probleem kijken. Je straalt rust en wijsheid uit en bent liefdevol. Dit maakt je heel prettig in de omgang.
Je hebt veel levenservaring en bent op alle niveau’s geschoold. Zowel qua kennis als spiritueel. Je hebt een hoog bewustzijn. Hiermee onderscheid je je van de gemiddelde coach.
Je zakelijke kant heb je bij Quality Care Thuiszorg de afgelopen jaren goed kunnen ontwikkelen.
En last but not leest je houdt van humor!

Maisa van Genderen

Jouw passie is gezelligheid, genieten en proberen mensen beter te maken. Je staat positief in het leven en in je benadering tot andere mensen. Daarnaast stel je veel vragen en voer je graag gesprekken, waardoor mensen denk ik graag met je praten. Je bent positief, open en eerlijk.
Als ondernemer denk ik dat je veel vertrouwen geeft aan je werknemers en ze vrij laat om te werken zoals ze zelf willen. Daarnaast probeer je mensen ook altijd te helpen in hun doelen om door te groeien. Ik denk dat dat zeker een kwaliteit is voor je trainingspraktijk; geloven dat mensen altijd nog meer in zich hebben zitten.
Je bent open en staat open voor nieuwe dingen. Je praat graag over gevoel en spiritualiteit en kan daarmee mensen aan het denken zetten. Voor mij ben je ook erg lief haha.

Sylvia van der Kooye

In mijn ogen staat u voor liefde en ontwikkeling van de mens. U bent geïnteresseerd in wat de ander drijft of motiveert.
U biedt een luisterend oor en geeft de ander ruimte om zaken te onderzoeken. Uw kalmte brengt menig persoon tot rust.
U heeft geduld, heeft een empatisch vermogen en een onderzoekende geest.
De kalmte de rust en geduld wat u uitstraalt en wat ook heel goed te horen is in uw stem maakt u uniek als mens.
U zult zich onderscheiden door uw openheid, warmte en liefde voor de mens.
De rust die u uitstraalt en de ruimte die u de ander geeft zichzelf te zijn maakt dat mensen graag bij u willen zijn.

Judith Veldhoen

Ik denk dat het jou passie is het” in contact zijn” met de mensen om je heen. Vanuit een bepaalde nieuwsgierigheid denk ik.
Dit maakt uiteraard direct uit voor de betekenis van anderen. Hierdoor heb je aandacht en geduld en ben je oprecht geïnteresseerd in de ander.
Je blinkt uit in “luisteren”
Je talenten zou ik kunnen benoemen als:
-Rust
-een gesprek voeren
-zien wat de ander nodig heeft
Je ruime blik op de wereld en de mens maakt je uniek.
Je zal je onderscheiden door jouw
-inclusiviteit.
-oprechte interesse
-jouw doorvragen om de ander ruimte te geven er te zijn.
-bewustzijn over oordelen.
-verbondenheid met de wereld/mensen om je heen.

Conny Roodakker

Jouw Passie is heel groot gezegd een bijdrage leveren aan een betere wereld en dan vooral efficiënter, zorgzamer, eerlijker. Je bent een voorbeeld. Je discipline, je toewijding , je behulpzaamheid. In de studie groep van het basisjaar ervaarde ik jou als de moeder van de groep. Zorgzaam, betrokken en een voorbeeld dus. Je grootste talenten zijn ; helderheid, intelligentie, ruimdenkendheid, toewijding, leiderschap
Jij Anne-Marie bent uniek als mens omdat je zowel je kracht en je sterke kant goed duidelijk kunt laten zien en ook je zachte, ‘het beste voor iedereen willen’- kant. Door helder te communiceren, nergens omheen te draaien, je structuur én je liefde voor je medemens en daardoor je toegankelijkheid onderscheidt je je als mens. Mensen zijn graag in jouw buurt omdat ze zich aan jou kunnen optrekken. Jij bent een leider een baken. Prettig in de omgang ben je omdat je openstaat voor iedereen. Ik ben heel blij dat ik je ken!!!

Ik merk dat je al helemaal tot hier gekomen bent. Druk dan gewoon op de knop voor een vrijblijvende kennismaking.

© Copyright - coaching-en-therapie.nl in Doorn
Geverifieerd door MonsterInsights